Uw onderneming is niet alleen úw zaak. Of het nu gaat om een (dreigende) ontslagkwestie, het innen van openstaande vorderingen of het opstellen van uw overeenkomsten: we begrijpen dat u hier misschien wakker van ligt.

Als (huis)advocaat van MKB-ondernemingen in Zeeuws-Vlaanderen regelen we het graag goed en snel voor u. Daarom kunt u elke dag van 8.30 uur tot 9.30 uur bij ons terecht op ons (gratis) spreekuur en voorzien wij u ook na een zaak van bruikbare juridische tips via onze nieuwsbrief voor ondernemers.Nieuws

Achter de schermen 28-11-2018
Mr. Jurgen Schuttkowski geeft in een interview met BN De Stem / PZC uitleg over het werk van een advocaat. Leest u in het artikel "Hoeders van de rechtsstaat" wat hij vertelt over het vak.  
Lees verder...
Updating
Oeps, mijn stagiaire sluit een overeenkomst! 30-10-2018
Dat de directeur / eigenaar van een bedrijf moet opletten wanneer hij de mailbox van het bedrijf door anderen laat beheren legt mr. Maikel Harte uit in het artikel "Oeps, mijn stagiair sluit een overeenkomst". Hij bespreekt een uitspraak waarin een stagiaire van een psychologenpraktijk een abonnement heeft afgesloten zonder dat de eigenaresse ervan af wist. Heeft u na het lezen van het artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.   
Lees verder...
Updating
Bedrijfsuitjes en aansprakelijkheid 27-9-2018
Is een werkgever aansprakelijk als er iets gebeurt tijdens een bedrijfsuitje? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Bedrijfsutijes en aansprakelijkheid". Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met mr. Harte. Hij staat u graag vrijblijvend te woord tijdens een afspraak of tijdens ons dagelijks inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht 16-8-2018
Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht" uit waarom het in arbeidszaken verstandig is zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Harte. Hij staat u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Komt er een einde aan het slapend dienstverband? 26-7-2018
In het artikel "Komt er een einde aan het slapend dienstverband" legt mr. Maikel Harte uit wat een slapend dienstverband precies is en dat het einde van de slapende dienstverbanden waarschijnlijk in zicht is. Bent u werkgever of werknemer met een slapend dienstverband en heeft u naar aanleiding daarvan vragen, maakt u dan volledig vrijblijvend een afspraak bij mr. Harte. Ook voor al uw andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht kunt u bij hem terecht.
Lees verder...
Updating
Nieuw arbeidsrecht in de maak! 18-6-2018
Nadat in 2015 het arbeidsrecht al flink op de schop is gegaan, staan er alweer nieuwe wijzigingen op stapel. Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Nieuw arbeidsrecht in de maak" over de nieuwe "Wet arbeidsmarkt in balans". Wilt u meer weten, loopt u gerust binnen tijdens ons dageljks gratis inloopspreekuur of neemt u contact op voor een vrijblijvend gesprek.   
Lees verder...
Updating
Let op indexeringen 20-4-2018
Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Let op indexeringen" uitleg over de indexering van de maximale transitievergoeding, de vergoeding die bij een ontslag moet worden uitgekeerd. Heeft u vragen naar aanleiding van het artikel of andere arbeidsrechtelijke vragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Ziekte van de werknemer bij ontslag 2-2-2018
Voor veel werkgevers die met een reorganisatie te maken hebben blijft het ontslag van een zieke werknemer een lastige kwestie. Gedurende twee jaar van arbeidsongeschiktheid geldt er namelijk een opzegverbod voor de zieke werknemer. Maar wat nu als de ziekmelding bijna gelijk wordt gedaan met de ontslagaanvraag? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Ziekte van de werknemer bij ontslag"Heeft u vragen naar aanleidig van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. Mr. Harte staat u graag te woord.
Lees verder...
Updating
Orde van advocaten demonstreert bij Tweede Kamer 2-2-2018
Op 1 februari 2018 protesteerde een grote groep advocaten namens de Nederlandse Orde van Advocaten tegen de voortdurende afbraak van de gefinancierde rechtsbijstand. In de loop der jaren is het stelsel steeds ontoegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld meer uitsluitingen, hogere eigen bijdragen en achterblijvende vergoedingen. Dit leidt ertoe dat minder advocaten het vol kunnen houden om op basis van gefinancierde rechtsbijstand te werken. Zoals artsen ook niet kunnen werken zonder vergoedingen van de zorgverzekering. 
Lees verder...
Updating
Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk? 3-1-2018
Wie vrijwilligerswerk verricht staat er misschien niet bij stil dat er altijd wel iets kan gebeuren, waardoor er schade wordt geleden. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid van de organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk wordt verricht? De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan in een dergelijke zaak. Mr. Maikel Harte bespreekt deze uitspraak in het artikel "Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk?". Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loopt u binnen tijdens het dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating