Uw onderneming is niet alleen úw zaak. Of het nu gaat om een (dreigende) ontslagkwestie, het innen van openstaande vorderingen of het opstellen van uw overeenkomsten: we begrijpen dat u hier misschien wakker van ligt.

Als (huis)advocaat van MKB-ondernemingen in Zeeuws-Vlaanderen regelen we het graag goed en snel voor u. Daarom kunt u elke dag van 8.30 uur tot 9.30 uur bij ons terecht op ons (gratis) spreekuur en voorzien wij u ook na een zaak van bruikbare juridische tips via onze nieuwsbrief voor ondernemers.Nieuws

Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht 16-8-2018
Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht" uit waarom het in arbeidszaken verstandig is zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Harte. Hij staat u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Komt er een einde aan het slapend dienstverband? 26-7-2018
In het artikel "Komt er een einde aan het slapend dienstverband" legt mr. Maikel Harte uit wat een slapend dienstverband precies is en dat het einde van de slapende dienstverbanden waarschijnlijk in zicht is. Bent u werkgever of werknemer met een slapend dienstverband en heeft u naar aanleiding daarvan vragen, maakt u dan volledig vrijblijvend een afspraak bij mr. Harte. Ook voor al uw andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht kunt u bij hem terecht.
Lees verder...
Updating
Nieuw arbeidsrecht in de maak! 18-6-2018
Nadat in 2015 het arbeidsrecht al flink op de schop is gegaan, staan er alweer nieuwe wijzigingen op stapel. Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Nieuw arbeidsrecht in de maak" over de nieuwe "Wet arbeidsmarkt in balans". Wilt u meer weten, loopt u gerust binnen tijdens ons dageljks gratis inloopspreekuur of neemt u contact op voor een vrijblijvend gesprek.   
Lees verder...
Updating
Let op indexeringen 20-4-2018
Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Let op indexeringen" uitleg over de indexering van de maximale transitievergoeding, de vergoeding die bij een ontslag moet worden uitgekeerd. Heeft u vragen naar aanleiding van het artikel of andere arbeidsrechtelijke vragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Ziekte van de werknemer bij ontslag 2-2-2018
Voor veel werkgevers die met een reorganisatie te maken hebben blijft het ontslag van een zieke werknemer een lastige kwestie. Gedurende twee jaar van arbeidsongeschiktheid geldt er namelijk een opzegverbod voor de zieke werknemer. Maar wat nu als de ziekmelding bijna gelijk wordt gedaan met de ontslagaanvraag? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Ziekte van de werknemer bij ontslag"Heeft u vragen naar aanleidig van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. Mr. Harte staat u graag te woord.
Lees verder...
Updating
Orde van advocaten demonstreert bij Tweede Kamer 2-2-2018
Op 1 februari 2018 protesteerde een grote groep advocaten namens de Nederlandse Orde van Advocaten tegen de voortdurende afbraak van de gefinancierde rechtsbijstand. In de loop der jaren is het stelsel steeds ontoegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld meer uitsluitingen, hogere eigen bijdragen en achterblijvende vergoedingen. Dit leidt ertoe dat minder advocaten het vol kunnen houden om op basis van gefinancierde rechtsbijstand te werken. Zoals artsen ook niet kunnen werken zonder vergoedingen van de zorgverzekering. 
Lees verder...
Updating
Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk? 3-1-2018
Wie vrijwilligerswerk verricht staat er misschien niet bij stil dat er altijd wel iets kan gebeuren, waardoor er schade wordt geleden. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid van de organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk wordt verricht? De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan in een dergelijke zaak. Mr. Maikel Harte bespreekt deze uitspraak in het artikel "Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk?". Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loopt u binnen tijdens het dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Nieuwe Kabinetsplannen 10-11-2017
Er is een nieuw kabinet aangetreden met allerlei plannen voor nieuwe wetgeving op verschillende rechtsgebieden. Ook voor werkgevers en werknemers lijkt er veel te gaan veranderen. Mr. Maikel Harte bespreekt in het artikel "Nieuwe kabinetsplannen: gaat er weer veel veranderen?" de belangrijkste plannen. Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met hem op  
Lees verder...
Updating
Mailen onder werktijd 5-10-2017
In het artikel "Mailen onder werktijd" bespreekt arbeidsrechtspecialist mr. Maikel Harte een uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens over een Roemeense werknemer die vond dat zijn privacy was geschonden omdat zijn werkgever zijn mailbox had gecontroleerd.  
Lees verder...
Updating
Kantoren gesloten op 15 september 2017 13-9-2017
In verband met een bedrijfsuitje zijn onze kantoren op vrijdag 15 september 2017 een hele dag gesloten. Op maandag 18 september 2017 staan wij weer voor u klaar! 
Lees verder...
Updating
De proeftijd in een arbeidsovereenkomst 1-9-2017
Mr. Maikel Harte gaat in het artikel "Proeftijd" in op de risico's van het gebruik van oude modelcontracten voor een arbeidsovereenkomst door werkgevers voor de geldigheid van een bepaling over de proeftijd en bespreekt in dit verband een uitspraak van het gerechtshof Den Bosch. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over de proeftijd of andere vragen over een arbeidscontract, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. 
Lees verder...
Updating