Uw onderneming is niet alleen úw zaak. Of het nu gaat om een (dreigende) ontslagkwestie, het innen van openstaande vorderingen of het opstellen van uw overeenkomsten: we begrijpen dat u hier misschien wakker van ligt.

Als (huis)advocaat van MKB-ondernemingen in Zeeuws-Vlaanderen regelen we het graag goed en snel voor u. Daarom kunt u elke dag van 8.30 uur tot 9.30 uur bij ons terecht op ons (gratis) spreekuur en voorzien wij u ook na een zaak van bruikbare juridische tips via onze nieuwsbrief voor ondernemers.Nieuws

Ambtenaren vanaf 1 januari 2020 onder het arbeidsrecht 18-11-2019
Op 1 januari 2020 wordt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) ingevoerd. Vanaf dat moment vallen de meeste ambtenaren onder het reguliere arbeidsrecht. Mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg over de gevolgen in "Ambtenaren vallen vanaf 1 januari 2020" onder het arbeidsrecht. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.   
Lees verder...
Updating
Komen er minder ontslagen dit jaar? 21-10-2019
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels die bepalen op welke transitievergoeding een werknemer recht heeft in geval van ontslag. Mr. Maikel Harte legt in zijn column "Komen er minder ontslagen dit jaar?" uit hoe de transitievergoeding na 1 januari 2020 berekend moet worden en welke gevolgen dit heeft voor de hoogte van de vergoeding. Heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Wij gaan verhuizen! 10-7-2019
De afgelopen maanden is hard gewerkt in ons nieuwe pand aan de Axelsestraat 1 te Terneuzen. Dinsdag 16 juli a.s. is het zover en verhuist onze vestiging te Terneuzen naar de nieuwe locatie. Ons kantoor te Terneuzen is daarom die dag gesloten. Onze kantoren in Hulst en Middelburg zijn wel gewoon geopend. Vanaf 17 juli a.s. bent u welkom op ons nieuwe adres aan de Axelsestraat 1!  
Lees verder...
Updating
Einde slapende dienstverbanden 4-6-2019
Onlangs is de Wet Arbeidsmarkt en Balans goedgekeurd door de Eerste Kamer. De meeste maatregelen uit die wet treden op 1 januari 2020 in werking. Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Einde slapende dienstverbanden in zicht" uitleg over één van de belangrijkste maatregelen uit de nieuwe wet, namelijk de financiële compensatieregeling bij einde van een zogenaamd slapend dienstverband. Heeft u - als werkgever of werknemer - vragen over het einde van een zogenaamd slapend dienstverband of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met mr. Maikel Harte. Ook kunt u ons gratis inloopspreekuur (dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur te Terneuzen, Hulst en Middelburg) bezoeken.
Lees verder...
Updating
Stomdronken op het werk, maar geen ontslag 9-4-2019
Onze arbeidsrechtspecialist mr. Maikel Harte licht in het artikel "Stomdronken op het werk, maar geen ontslag" een zaak toe waaruit maar weer eens blijkt dat een ontslag op staande voet vaak geen stand houdt vanwege de ingrijpende gevolgen voor de werknemer. Zorgvuldigheid is dus geboden voor de werkgever! Heeft u als werknemer of werkgever vragen over ontslag op staande voet of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij geeft u graag advies! 
Lees verder...
Updating
All-in-huurprijs 19-2-2019
Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "All-in-huurprijs" uit wat de gevolgen voor huurder en verhuurder kunnen zijn als een all-in-huurprijs (een huurprijs waarbij geen kostenposten zoals gas, water en licht zijn gespecificeerd) voor de huur van een woning wordt afgesproken. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan contact op met Femke van den Berg of loop binnen tijdens ons gratis inloopspreekuur. Onze advocaten staan u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Ontwikkelingen letselschaderecht 2019 7-2-2019
De ontwikkelingen op het gebied van letselschade en smartengeld staan niet stil. Mr. Willem van Voorst Vader geeft in het artikel "Ontwikkelingen Letselschaderecht 2019" uitleg over de meest belangrijke ontwikkelingen. Voor vragen of hulp kunt u altijd geheel vrijblijvend telefonisch of via e-mail contact met hem opnemen.  
Lees verder...
Updating
Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst! 30-1-2019
Het komt meer en meer voor: winkel- en horecapanden die leeg staan. Wat kunt u dan doen als verhuurder? Mr. Annelies Duerink-Bottinga legt in het artikel "Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst!" uit dat het sluiten van een kortdurende huurovereenkomst mogelijk een oplossing kan zijn. Wilt u meer weten over zo'n kortdurende huurovereenkomst of zo'n overeenkomst door ons laten opstellen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Annelies Duerink-Bottinga. 
Lees verder...
Updating