Uw onderneming is niet alleen úw zaak. Of het nu gaat om een (dreigende) ontslagkwestie, het innen van openstaande vorderingen of het opstellen van uw overeenkomsten: we begrijpen dat u hier misschien wakker van ligt.

Als (huis)advocaat van MKB-ondernemingen in Zeeuws-Vlaanderen regelen we het graag goed en snel voor u. Daarom kunt u elke dag van 8.30 uur tot 9.30 uur bij ons terecht op ons (gratis) spreekuur en voorzien wij u ook na een zaak van bruikbare juridische tips via onze nieuwsbrief voor ondernemers.Nieuws

Einde slapende dienstverbanden 4-6-2019
Onlangs is de Wet Arbeidsmarkt en Balans goedgekeurd door de Eerste Kamer. De meeste maatregelen uit die wet treden op 1 januari 2020 in werking. Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Einde slapende dienstverbanden in zicht" uitleg over één van de belangrijkste maatregelen uit de nieuwe wet, namelijk de financiële compensatieregeling bij einde van een zogenaamd slapend dienstverband. Heeft u - als werkgever of werknemer - vragen over het einde van een zogenaamd slapend dienstverband of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met mr. Maikel Harte. Ook kunt u ons gratis inloopspreekuur (dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur te Terneuzen, Hulst en Middelburg) bezoeken.
Lees verder...
Updating
Stomdronken op het werk, maar geen ontslag 9-4-2019
Onze arbeidsrechtspecialist mr. Maikel Harte licht in het artikel "Stomdronken op het werk, maar geen ontslag" een zaak toe waaruit maar weer eens blijkt dat een ontslag op staande voet vaak geen stand houdt vanwege de ingrijpende gevolgen voor de werknemer. Zorgvuldigheid is dus geboden voor de werkgever! Heeft u als werknemer of werkgever vragen over ontslag op staande voet of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij geeft u graag advies! 
Lees verder...
Updating
All-in-huurprijs 19-2-2019
Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "All-in-huurprijs" uit wat de gevolgen voor huurder en verhuurder kunnen zijn als een all-in-huurprijs (een huurprijs waarbij geen kostenposten zoals gas, water en licht zijn gespecificeerd) voor de huur van een woning wordt afgesproken. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan contact op met Femke van den Berg of loop binnen tijdens ons gratis inloopspreekuur. Onze advocaten staan u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Ontwikkelingen letselschaderecht 2019 7-2-2019
De ontwikkelingen op het gebied van letselschade en smartengeld staan niet stil. Mr. Willem van Voorst Vader geeft in het artikel "Ontwikkelingen Letselschaderecht 2019" uitleg over de meest belangrijke ontwikkelingen. Voor vragen of hulp kunt u altijd geheel vrijblijvend telefonisch of via e-mail contact met hem opnemen.  
Lees verder...
Updating
Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst! 30-1-2019
Het komt meer en meer voor: winkel- en horecapanden die leeg staan. Wat kunt u dan doen als verhuurder? Mr. Annelies Duerink-Bottinga legt in het artikel "Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst!" uit dat het sluiten van een kortdurende huurovereenkomst mogelijk een oplossing kan zijn. Wilt u meer weten over zo'n kortdurende huurovereenkomst of zo'n overeenkomst door ons laten opstellen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Annelies Duerink-Bottinga. 
Lees verder...
Updating
Achter de schermen 28-11-2018
Mr. Jurgen Schuttkowski geeft in een interview met BN De Stem / PZC uitleg over het werk van een advocaat. Leest u in het artikel "Hoeders van de rechtsstaat" wat hij vertelt over het vak.  
Lees verder...
Updating
Oeps, mijn stagiaire sluit een overeenkomst! 30-10-2018
Dat de directeur / eigenaar van een bedrijf moet opletten wanneer hij de mailbox van het bedrijf door anderen laat beheren legt mr. Maikel Harte uit in het artikel "Oeps, mijn stagiair sluit een overeenkomst". Hij bespreekt een uitspraak waarin een stagiaire van een psychologenpraktijk een abonnement heeft afgesloten zonder dat de eigenaresse ervan af wist. Heeft u na het lezen van het artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.   
Lees verder...
Updating
Bedrijfsuitjes en aansprakelijkheid 27-9-2018
Is een werkgever aansprakelijk als er iets gebeurt tijdens een bedrijfsuitje? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Bedrijfsutijes en aansprakelijkheid". Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met mr. Harte. Hij staat u graag vrijblijvend te woord tijdens een afspraak of tijdens ons dagelijks inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht 16-8-2018
Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht" uit waarom het in arbeidszaken verstandig is zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Harte. Hij staat u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Komt er een einde aan het slapend dienstverband? 26-7-2018
In het artikel "Komt er een einde aan het slapend dienstverband" legt mr. Maikel Harte uit wat een slapend dienstverband precies is en dat het einde van de slapende dienstverbanden waarschijnlijk in zicht is. Bent u werkgever of werknemer met een slapend dienstverband en heeft u naar aanleiding daarvan vragen, maakt u dan volledig vrijblijvend een afspraak bij mr. Harte. Ook voor al uw andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht kunt u bij hem terecht.
Lees verder...
Updating
Nieuw arbeidsrecht in de maak! 18-6-2018
Nadat in 2015 het arbeidsrecht al flink op de schop is gegaan, staan er alweer nieuwe wijzigingen op stapel. Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Nieuw arbeidsrecht in de maak" over de nieuwe "Wet arbeidsmarkt in balans". Wilt u meer weten, loopt u gerust binnen tijdens ons dageljks gratis inloopspreekuur of neemt u contact op voor een vrijblijvend gesprek.   
Lees verder...
Updating