Blog's

Er zijn geen berichten beschikbaar

Nieuws

De advocatuur is geschokt door moord op mr. Wiersum 21-10-2019
De advocaten van ons kantoor zijn geschokt door de moord op collega mr. Derk Wiersum op 18 september 2019. In de column van ons kantoor in het Zeeuws-Vlaams Advertentieblad wilden wij dit niet onbesproken laten. Lees over onze afschuw op de laffe moord in "De advocatuur is geschokt door de moord op collega mr. Derk Wiersum". 
Lees verder...
Updating
Komen er minder ontslagen dit jaar? 21-10-2019
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels die bepalen op welke transitievergoeding een werknemer recht heeft in geval van ontslag. Mr. Maikel Harte legt in zijn column "Komen er minder ontslagen dit jaar?" uit hoe de transitievergoeding na 1 januari 2020 berekend moet worden en welke gevolgen dit heeft voor de hoogte van de vergoeding. Heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Samenwoners en ouderlijk gezag: vaders opgelet! 25-9-2019
In de praktijk blijken vaders die samenwonen (en dus niet getrouwd zijn) nog niet altijd te weten dat zij door de erkenning van hun kind niet direct ook met het gezamenlijk gezag belast zijn. Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft in het artikel "Samenwoners en ouderlijk gezag: vaders opgelet!" uitleg over hoe je als vader na de erkenning regelt dat je samen met moeder het ouderlijk gezag krijgt. WIlt u meer weten, neem dan volledig vrijblijvend telefonisch contact met ons op of komt langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Vergoeding voor niet bewonen eigen gemeenschappelijke woning 10-9-2019
Vaak doet zich in het kader van een scheiding de situatie voor dat echtgenoten of samenwoners buiten huwelijk gezamenlijk eigenaar zijn van een eigen woning en dat een van beiden gedwongen of vrijwillig deze woning moet verlaten en de ander deze woning blijft bewonen tot deze woning door de achterblijvende partner wordt overgenomen of wordt verkocht aan een derde. Vraag is dan of de vertrekkende partner recht heeft op een vergoeding van de achterblijvende partner vanwege het gebruik van de woning. Mr. J. Schuttkowski geeft in zijn artikel "Vergoeding voor niet bewonen eigen gemeenschapelijke  woning" uitleg over het recht op een gebruiksvergoeding. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel verblijvend contact met ons op of kom langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Beperking aftrek partneralimentatie vanaf 2020 26-8-2019
Er is de laatste tijd al veel geschreven over het wetsvoorstel herziening partneralimentatie. De Eerste Kamer is in mei 2019 akkoord gegaan met dit wetsvoorstel en dat heeft vergaande gevolgen voor de duur van de verplichting tot betaling van partneralimentatie. Die termijn wordt vanaf 1 januari 2020 in beginsel teruggebracht van 12 naar maximaal 5 jaar (maar er bestaat ook een aantal uitzonderingen op deze hoofdregel).  Waar in de praktijk minder aandacht aan wordt besteed, is het feit dat vanaf 1 januari 2020 ook de fiscale aftrek van partneralimentatie beperkt wordt. 
Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in het artikel "Beperking aftrek partneralimentatie vanaf 2020."
Heeft u vragen, neemt u dan contact met haar op of met één van haar collega's van onze sectie familierecht. 
Lees verder...
Updating
Kantoor Terneuzen in de ScheldeXpress! 5-8-2019
Ons kantoor te Terneuzen is onlangs verhuisd. De ScheldeXpress kwam onlangs een kijkje nemen op onze nieuwe locatie. Lees erover in: "De Rechter Advocaten verhuisd naar mooie zichtlocatie in Terneuzen". 
Lees verder...
Updating
VERHUISD! 19-7-2019
Op 16 juli 2019 is onze vestiging Terneuzen na maanden schilderen en klussen verhuisd van de Herengracht naar onze nieuwe locatie aan de Axelsestraat 1. U kunt voortaan voor al uw juridische vragen terecht op ons nieuwe adres. Ook op onze nieuwe locatie houden wij dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur een gratis inloopspreekuur. U kunt dan geheel vrijblijvend binnenlopen voor juridisch advies. 
Lees verder...
Updating
Wij gaan verhuizen! 10-7-2019
De afgelopen maanden is hard gewerkt in ons nieuwe pand aan de Axelsestraat 1 te Terneuzen. Dinsdag 16 juli a.s. is het zover en verhuist onze vestiging te Terneuzen naar de nieuwe locatie. Ons kantoor te Terneuzen is daarom die dag gesloten. Onze kantoren in Hulst en Middelburg zijn wel gewoon geopend. Vanaf 17 juli a.s. bent u welkom op ons nieuwe adres aan de Axelsestraat 1!  
Lees verder...
Updating
Muizen in uw huurwoning? Wat nu? 1-7-2019
Heeft u last van een muizenplaag in uw huurwoning? Mr. Femke van den Berg legt in haar artikel "Last van muizenissen in uw huurwoning" uit wat u daar als huurder tegen kunt doen. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen op het gebied van het huurrecht, neemt u dan contact met ons op. Wij geven u graag vrijbljvend verder uitleg tijdens een afspraak of tijdens het dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Gevaren van samenleven zonder overeenkomst(en) 14-6-2019
Dat het verstandig is om als samenwoners een samenlevingscontract te sluiten blijkt maar weer eens uit een uitspraak van de Hoge Raad van 10 mei 2019. In het artikel "Gevaren van samenleven zonder overeenkomst(en)"  bespreekt mr. Hanneke Berbée-van Koningsbruggen deze uitspraak. Heeft u vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 
Lees verder...
Updating
Einde slapende dienstverbanden 4-6-2019
Onlangs is de Wet Arbeidsmarkt en Balans goedgekeurd door de Eerste Kamer. De meeste maatregelen uit die wet treden op 1 januari 2020 in werking. Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Einde slapende dienstverbanden in zicht" uitleg over één van de belangrijkste maatregelen uit de nieuwe wet, namelijk de financiële compensatieregeling bij einde van een zogenaamd slapend dienstverband. Heeft u - als werkgever of werknemer - vragen over het einde van een zogenaamd slapend dienstverband of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met mr. Maikel Harte. Ook kunt u ons gratis inloopspreekuur (dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur te Terneuzen, Hulst en Middelburg) bezoeken.
Lees verder...
Updating
Kantoren gesloten 28-5-2019
In verband met Hemelvaart zijn onze kantoren op donderdag 30 en vrijdag 31 mei a.s. gesloten.
Lees verder...
Updating
Zorgschade bij letsel: vergoeding van de werkelijke schade 21-5-2019
Letselschadeslachtoffers hebben soms verschillende vormen van zorg nodig, zoals huishoudelijke zorg. verpleegkundige zorg of persoonlijke zorg. Die zorg kan ook verleend worden door famlie of kennissen. Hoe zit het dan met de vergoeding van de kosten verbonden aan die hulp? Mr. Willem van Voorst Vader geeft in het artikel "Zorgschade bij letsel: vergoeding van de werkelijke schade" uitleg en bespreekt daarbij een recente uitspraak. Vragen of hulp nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Je voornaam veranderen, kan dat? 6-5-2019
Als ouders spijt hebben van de voornaam die zij hebben gekozen voor hun kind of als iemand later graag een andere voornaam wil hebben, kan dat dan zomaar? Mr. Francis van den Branden legt in het artikel "Je voornaam veranderen, kan dat?" uit welke voorwaarden gelden voor een voornaamswijziging. Wilt u uw voornaam graag veranderen en wilt u weten of dat in uw situatie mogelijk is, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op of komt u langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Krijg ik na echtscheiding mijn privé-geld wel terug? 23-4-2019
Mr. J. Schuttkowski licht in het artikel "Krijg ik na echtscheiding mijn privé-geld wel terug" een voor de echtscheidingspraktijk belangrijke uitspraak van de Hoge Raad van 5 april 2019 toe. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen neemt u dan vrijblvend contact met ons op of komt u langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur tussen 08.30 en 09.30 uur. 
Lees verder...
Updating
Stomdronken op het werk, maar geen ontslag 9-4-2019
Onze arbeidsrechtspecialist mr. Maikel Harte licht in het artikel "Stomdronken op het werk, maar geen ontslag" een zaak toe waaruit maar weer eens blijkt dat een ontslag op staande voet vaak geen stand houdt vanwege de ingrijpende gevolgen voor de werknemer. Zorgvuldigheid is dus geboden voor de werkgever! Heeft u als werknemer of werkgever vragen over ontslag op staande voet of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij geeft u graag advies!
Lees verder...
Updating
(On)duidelijkheid bij termijnen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 21-3-2019
Bij veel mensen bestaat onduidelijkheid over de beslistermijn van de gemeente bij een aanvraag voor een WMO-voorziening. Mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg in het artikel "(On)duidelijkheid bij termijnen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning".
Heeft u vragen over de WMO neemt u dan geheel vrijbilijvend contact op of komt u langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
DAG VAN HET ERFRECHT OP 22 MAART 2019 7-3-2019
Op vrijdag 22 maart a.s. is het de Dag van het Erfrecht. Erfrechtadvocate mr. Hanneke Berbée-van Koningsbruggen geeft u die dat gratis informatie en advies over (uw) erfrechtvragen. Loop dus gerust bij ons binnen. Voor meer informatie leest u alvast haar artikel over de Dag van het Erfrecht. 
Lees verder...
Updating
All-in-huurprijs 19-2-2019
Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "All-in-huurprijs" uit wat de gevolgen voor huurder en verhuurder kunnen zijn als een all-in-huurprijs (een huurprijs waarbij geen kostenposten zoals gas, water en licht zijn gespecificeerd) voor de huur van een woning wordt afgesproken. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan contact op met Femke van den Berg of loop binnen tijdens ons gratis inloopspreekuur. Onze advocaten staan u graag te woord!  
Lees verder...
Updating
Ontwikkelingen letselschaderecht 2019 7-2-2019
De ontwikkelingen op het gebied van letselschade en smartengeld staan niet stil. Mr. Willem van Voorst Vader geeft in het artikel "Ontwikkelingen Letselschaderecht 2019" uitleg over de meest belangrijke ontwikkelingen. Voor vragen of hulp kunt u altijd geheel vrijblijvend telefonisch of via e-mail contact met hem opnemen. 
Lees verder...
Updating
Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst! 30-1-2019
Het komt meer en meer voor: winkel- en horecapanden die leeg staan. Wat kunt u dan doen als verhuurder? Mr. Annelies Duerink-Bottinga legt in het artikel "Middenstandsbedrijfsruimte: sluit een kortdurende huurovereenkomst!" uit dat het sluiten van een kortdurende huurovereenkomst mogelijk een oplossing kan zijn. Wilt u meer weten over zo'n kortdurende huurovereenkomst of zo'n overeenkomst door ons laten opstellen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Annelies Duerink-Bottinga. 
Lees verder...
Updating
Hebben opa en oma recht op omgang met hun kleinkinderen? 10-1-2019
Een echtscheiding is ingrijpend. Niet alleen voor ouders, maar ook voor grootouders. Het contact tussen hen en hun kleinkinderen komt er vaak anders uit te zien. Soms zien grootouders hun kleinkinderen na een echtscheiding zelfs helemaal niet meer. Mr. Francis van den Branden legt in het artikel "Hebben opa en  oma recht op omgang met hun kleinkinderen?" uit wat de mogelijkheden voor grootouders zijn om te komen tot een omgangsregeling met hun kleinkinderen. 
Lees verder...
Updating
Geen pensioenplafond bij transitievergoeding 3-1-2019
De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan over de vraag of de hoogte van de transitievergoeding bij ontbinding van een arbeidsovereenkomst van iemand die (bijna) met pensioen gaat dient te worden gematigd. Mr. Maikel Harte bespreekt de uitspraak in het artikel "Geen pensioenplafond bij transitievergoeding".
Lees verder...
Updating
Sluiting tijdens de feestdagen 10-12-2018
Onze kantoren zijn wegens de feestdagen gesloten vanaf 24 januari 2018 tot en met 1 januari 2019.
Vanaf 2 januari 2019 zijn wij weer bereikbaar.
Wij wensen u langs deze weg alvast heel gezellige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019 toe! 
Lees verder...
Updating
Hoofdverblijf en (bijstands)uitkering 10-12-2018
Stel u bent alleenstaande, u ontvangt een (bijstands)uitkering en u hebt een vriend(in) die af en toe een vorkje meeprikt, soms ook wel eens bij u overnacht en die ook niet te beroerd is om eens een handje toe te steken bij het doen van boodschappen of de afwas. Heeft dit gevolgen voor de (bijstands)uitkering en zo ja, wanneer? Mr. J. Schuttkowski geeft uitleg in het artikel "Hoofdverblijf en (bijstands)uitkering". Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, belt u gerust. Wij staan u graag te woord. U kunt ook binnenlopen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Een goede buur .. 28-11-2018
Mr. Femke van de Berg legt in haar artikel "Een goede buur ... " uit hoe het kan dat een woning "een achterom" (een erfdienstbaarheid) krijgt zonder dat daarvoor een notariële akte is opgesteld. Heeft u vragen, neem dan geheel vrijbijlvend contact met ons op of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur (dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur op al onze kantoren). 
Lees verder...
Updating
Achter de schermen 28-11-2018
Mr. Jurgen Schuttkowski geeft in een interview met BN De Stem / PZC uitleg over het werk van een advocaat. Leest u in het artikel "Hoeders van de rechtsstaat" wat hij vertelt over het vak.  
Lees verder...
Updating
Indexeringspercentage alimentatie 2019 is bekend! 7-11-2018
Op grond van de wet worden alimentatiebedragen die door de rechter of bij overeenkomst zijn vastgesteld jaarlijks met ingang van 1 januari verhoogd met een bepaald percentage. Dit percentage is voor 2019 vastgesteld op 2%. Tenzij de wettelijke indexering is uitgesloten betekent dat dus dat alle alimentatiebedragen met ingang van 1 januari 2019 verhoogd moeten worden met 2%. Heeft u vragen over de indexering van alimentatie of heeft u andere vragen over alimentatie, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.  
Lees verder...
Updating
Oeps, mijn stagiaire sluit een overeenkomst! 30-10-2018
Dat de directeur / eigenaar van een bedrijf moet opletten wanneer hij de mailbox van het bedrijf door anderen laat beheren legt mr. Maikel Harte uit in het artikel "Oeps, mijn stagiair sluit een overeenkomst". Hij bespreekt een uitspraak waarin een stagiaire van een psychologenpraktijk een abonnement heeft afgesloten zonder dat de eigenaresse ervan af wist. Heeft u na het lezen van het artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Updating