Blog's

Er zijn geen berichten beschikbaar

Nieuws

Gelijkheid der wapenen in arbeidsongeschiktheidszaken 30-4-2018
Mr. Véronique Verhaegen legt in het artikel "Gelijkheid der wapenen in arbeidsongeschiktheidszaken" uit waarom het belangrijk is om in arbeidsongeschiktheidszaken al in een vroeg stadium een advocaat in te schakelen. Bent u arbeidsongeschikt en heeft u daarover een geschil met het UWV, wacht dan niet en neem op tijd contact met ons op. U kunt ook langs komen op ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Let op indexeringen 20-4-2018
Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Let op indexeringen" uitleg over de indexering van de maximale transitievergoeding, de vergoeding die bij een ontslag moet worden uitgekeerd. Heeft u vragen naar aanleiding van het artikel of andere arbeidsrechtelijke vragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Opletten bij proeftijd! 5-4-2018
Arbeidsspecialist mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Opletten bij proeftijd" uitleg over de regels die gelden voor het proeftijdbeding in arbeidsovereenkomsten. Die regels lijken eenvoudig, toch gaat het in de praktijk relgelmatig mis. Heeft u na het lezen van het artikel nog vragen over het proeftijdbeding of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijwillig contact op of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Rechtsbijstand en toeslagzaken 5-4-2018
In bezwaarprocedures tegen de Belastingdienst bestaat geen recht op een zogenaamde toegevoegde advocaat. Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "Rechtsbijstand en toeslagzaken" uit wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan gerust contact op met mr. Van den Berg of één van haar collega's. Ook bent u welkom tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Kantoren gesloten op 19 maart 2018 15-3-2018
In verband met de omzetting van onze software zijn onze kantoren gesloten op maandag 19 maart 2018. Er is op die dag ook geen inloopspreekuur. Op dinsdag 20 maart a.s. zijn wij vanaf 08.30 uur weer bereikbaar.
Lees verder...
Updating
Let op bij het voorlopig koopcontract 8-3-2018
De huizenmarkt trekt aan en daarom stijgt het aantal verkopen van woningen in sommige regio's explosief. De rente staat laag en de prijzen zijn nog niet op het niveau van voor de crisis. Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op bij het voorlopig koopcontract" uit waarom toch voorzichtigheid geboden is bij het tekenen van een voorlopig koopcontract. Wilt u meer weten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur (van 08.30 tot 09.30). 
Lees verder...
Updating
Foto's van kinderen op social media 8-3-2018
Iedere ouder die actief is op social media doet het wel eens: foto's waar uw kinderen op staan delen op Facebook of Instagram. Van een uitje naar de dierentuin, een dagje naar een pretpark of van het gezellige kinderfeestje in het zwembad. Maar wat nou als u als ouder helemaal niet wil dat de andere ouder foto's van uw kind op social media plaatst? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg in het artikel "Foto's van kinderen op social media" aan de hand van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel van 18 september 2017. Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dat volledig vrijblijvend contact met ons op. De advocaten van onze sectie personen- en familierecht staan u graag te woord. 
Lees verder...
Updating
Jeugd en strafrecht 16-2-2018
Mr. WIllem van Voorst Vader geeft in het artikel "Jeugd en strafrecht" uitleg over de aanpak van strafbaar gedrag van minderjarigen. Is uw kind opgepakt en / of wordt hij of zij verhoord door de politie, dan is tijdig contact met een advocaat die gespecialiseerd is in het jeugdstrafrect belangrijk. Onze strafrechtadvocaten zijn mede opgeleid en ervaren in het jeugdstrafrecht en staan u graag te woord als u behoefte heeft aan overleg of advies. 
Lees verder...
Updating
Ziekte van de werknemer bij ontslag 5-2-2018
Voor veel werkgevers die met een reorganisatie te maken hebben blijft het ontslag van een zieke werknemer een lastige kwestie. Gedurende twee jaar van arbeidsongeschiktheid geldt er namelijk een opzegverbod voor de zieke werknemer. Maar wat nu als de ziekmelding bijna gelijk wordt gedaan met de ontslagaanvraag? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Ziekte van de werknemer bij ontslag"Heeft u vragen naar aanleidig van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. Mr. Harte staat u graag te woord.
Lees verder...
Updating
Orde van advocaten demonstreert bij Tweede Kamer 5-2-2018
Op 1 februari 2018 protesteerde een grote groep advocaten namens de Nederlandse Orde van Advocaten tegen de voortdurende afbraak van de gefinancierde rechtsbijstand. In de loop der jaren is het stelsel steeds ontoegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld meer uitsluitingen, hogere eigen bijdragen en achterblijvende vergoedingen. Dit leidt ertoe dat minder advocaten het vol kunnen houden om op basis van gefinancierde rechtsbijstand te werken. Zoals artsen ook niet kunnen werken zonder vergoedingen van de zorgverzekering. 
Lees verder...
Updating
Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk? 3-1-2018
Wie vrijwilligerswerk verricht staat er misschien niet bij stil dat er altijd wel iets kan gebeuren, waardoor er schade wordt geleden. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid van de organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk wordt verricht? De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan in een dergelijke zaak. Mr. Maikel Harte bespreekt deze uitspraak in het artikel "Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk?". Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loopt u binnen tijdens het dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Verhuizing met kinderen na scheiding 13-12-2017
Na een scheiding komt het geregeld voor dat een ouder met de kinderen wil verhuizen naar een andere woonplaats. Bijvoorbeeld omdat hij/zij dichter bij zijn/haar familie wil wonen of wil gaan samenwonen met een nieuwe partner. Mag dat zo maar? Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in het artikel "Verhuizing met kinderen na scheiding". Heeft u na het lezen van dit artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of loopt u binnen tijdens het gratis dagelijks inloopspreekuur. Wij staan u graag te woord! 
Lees verder...
Updating
Mag je een gesprek met de werkgever opnemen? 5-12-2017
Het gebeurt steeds vaker dat bij arbeidsconflicten de vraag speelt of een gesprek tussen een werkgever en een werknemer mag worden opgenomen: tussen een werkgever en werknemer is een kink in de kabel gekomen, er wordt een gesprek geregeld tussen werkgever en werknemer en een van hen wenst dit op te nemen. Mag dat? Mr. Maikel Harte beantwoordt deze vraag in het artikel "Mag je een gesprek met de werkgever opnemen?". Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan vrijblijvend contact op met ons of komt u langs tijdens ons dagelijks inloopspreekuur! Wij staan u graag te woord.
Lees verder...
Updating
Maakt onbekend onbemind? 16-11-2017
In het artikel "Maakt onbekend onbemind" licht mr. Schuttkowski toe waarom het belangrijk is om in sommige gevallen al op tijd juridisch advies bij een advocaat in te winnen.U kunt dit steeds vrijblijvend doen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
Updating
Nieuwe Kabinetsplannen 10-11-2017
Er is een nieuw kabinet aangetreden met allerlei plannen voor nieuwe wetgeving op verschillende rechtsgebieden. Ook voor werkgevers en werknemers lijkt er veel te gaan veranderen. Mr. Maikel Harte bespreekt in het artikel "Nieuwe kabinetsplannen: gaat er weer veel veranderen?" de belangrijkste plannen. Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met hem op
Lees verder...
Updating
Wettelijk indexeringspercentage 2018 bekend 10-11-2017
Op grond van de wet worden alimentatiebedragen die door de rechter of bij overeenkomst zijn vastgesteld jaarlijks met ingang van 1 januari verhoogd met een bepaald percentage. Dit percentage is voor 2018 vastgesteld op 1,5%. Tenzij de wettelijke indexering is uitgesloten betekent dat dus dat alle alimentatiebedragen met ingang van 1 januari 2018 verhoogd moeten worden met 1,5%. Heeft u vragen over de indexering van alimentatie of heeft u andere vragen over alimentatie, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Updating
Aansprakelijkheid voor dieren 20-10-2017
Een beet van een hond, een val of trap van een paard of ander letsel veroorzaakt door een dier? Mr. Veronique Verhaegen legt in het artikel "Aansprakelijkheid voor dieren" uit hoe het zit met de aansprakelijkheid van een bezitter van een dier. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. U bent ook welkom tijdens ons dagelijks inloopspreekuur! Wij staan u graag te woord. 
Lees verder...
Updating
Mailen onder werktijd 5-10-2017
In het artikel "Mailen onder werktijd" bespreekt arbeidsrechtspecialist mr. Maikel Harte een uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens over een Roemeense werknemer die vond dat zijn privacy was geschonden omdat zijn werkgever zijn mailbox had gecontroleerd.  
Lees verder...
Updating
Wet aanpak woonoverlast 26-9-2017
Niets zo vervelend als overlast door buren of direct omwonenden. Harde muziek, blaffende honden, vervuiling of intimidatie, mensen hebben er vaak last van.  Per 1 juli 2017 is de Wet aanpak woonoverlast in werking getreden. Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "Wet aanpak woonoverlast" uit wat op grond van deze nieuwe wet de mogelijkheden zijn om overlast in huur- en koopwoningen tegen te gaan. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op of kom langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Kantoren gesloten op 15 september 2017 13-9-2017
In verband met een bedrijfsuitje zijn onze kantoren op vrijdag 15 september 2017 een hele dag gesloten. Op maandag 18 september 2017 staan wij weer voor u klaar! 
Lees verder...
Updating
De proeftijd in een arbeidsovereenkomst 1-9-2017
Mr. Maikel Harte gaat in het artikel "Proeftijd" in op de risico's van het gebruik van oude modelcontracten voor een arbeidsovereenkomst door werkgevers voor de geldigheid van een bepaling over de proeftijd en bespreekt in dit verband een uitspraak van het gerechtshof Den Bosch. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over de proeftijd of andere vragen over een arbeidscontract, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. 
Lees verder...
Updating
Dag van de Scheiding: 8 september 2017 30-8-2017
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Voor de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) was dit in 2010 aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen: de "Dag van de Scheiding". Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 8 september a.s.


Met de Dag van de Scheiding wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Ook ons kantoor zet op de Dag van de Scheiding de deuren open om inforamtie te geven over scheiding. U kunt tussen 08.30 en 17.00 uur vrijblijvend binnenlopen om informatie te krijgen over andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Dus wilt u meer weten over scheiden? Kom dan bij ons langs op 8 september a.s..

 
Lees verder...
Updating
Huurbeding en openbare verkoop woning 14-8-2017
Huiseigenaren die de hypotheeklasten van hun woning niet meer kunnen betalen, proberen dit soms op te lossen door hun woning te verhuren. In de meeste hypotheekakten is echter een zogenaamd huurbeding opgenomen op grond waarvan een woning zonder toestemming van de bank niet verhuurd mag worden. Wat gebeurt er nu als een bank overgaat tot openbare verkoop van de woning terwijl die woning toch verhuurd is? Mr. J. Schuttkowski legt het uit in zijn artikel "Huurbeding en openbare verkoop woning". Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen op het gebied van het huurrecht, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of loop binnen tijdens ons dagelijks inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Toch weer hogere ontslagvergoedingen? 1-8-2017
Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid op 1 juli 2015 kwam er een einde aan de zogenaamde kantonrechtersformule bij ontslag. In de plaats van een vergoeding volgens deze kantonrechtersformule kwam de zogenaamde transitievergoeding, die in de praktijk meestal veel lager uitviel. Onlangs heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan waarmee de deur mogelijk weer op een kier staat voor hogere vergoedingen bij ontslag. Mr. Maikel Harte gaat in zijn artikel  "Toch weer hogere ontslagvergoedingen" in op deze uitspraak. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte.
Lees verder...
Updating
Ik ben onterfd, wat nu? 31-7-2017
Kan een kind nu wel of niet worden onterfd door zijn ouders? Mr. Hanneke Berbée-van Koningsbruggen legt in het artikel "Ik ben onterfd, wat nu?" uit dat onterven mogelijk is, maar dat een kind dat onterfd is altijd recht houdt op een geldbedrag, de zogenaamde legitieme portie. Verder gaat zij in op de vraag hoe de legitieme porie wordt berekend en hoe een beroep op de legitieme portie kan worden gedaan. Heeft  u vragn naar aanleiding van dit artikel of heeft u andere vragen over het erfrecht, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Berbée-van Koningsbruggen. Zij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Auto via internet 5-7-2017
Auto's worden steeds minder vaak bij de dealer om de hoek gekocht, maar via internet bij garagehouders door het hele land. Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Auto via internet" uit wat de risico's zijn als de auto gebreken vertoont en u laat de auto dan toch repareren bij een garagehouder in de buurt in plaats van bij de garage waar de auto is gekocht. Heeft u naar aanleiding van het artikel van mr. Maikel Harte nog vragen neemt u dan vrijblijvend contact met hem of één van zijn collega's op! 
Lees verder...
Updating
Vakantie in zicht! Aan alles gedacht? 23-6-2017
De zomervakantie is in zicht en dat roept ieder jaar weer de nodige vragen op bij gescheiden ouders die met hun kinderen op vakantie willen gaan. In bijgaand artikel "Vakantie in zicht! Aan alles gedacht? " legt mr. Francis van den Branden uit waar u zoal aan moet denken als u na een echtscheiidng met uw kinderen op vakantie wilt gaan. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of binnenlopen tijdens ons dagelijks gratig inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Posten op Facebook? Denk aan je baan! 8-6-2017
Veel mensen uiten zich tegenwoordig via Facebook, Twitter en Instagram. ZIj staan er echter niet altijd bij stil dat dit gevolgen kan hebben voor de arbeidsovereenkomst. Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Posten op Facebook? Denk aan je baan!". Voor meer informatie naar aanleiding van dit artikel kunt u vrijblijvend contact opnemen. U bent ook welkom op het dagelijks inloopspreekuur op onze kantoren.
Lees verder...
Updating
Eigenrichting? 29-5-2017

Bent u verhuurder van een woonruimte en denkt u eraan om de sloten van de woning te vervangen omdat de huurder de huur niet tijdig betaalt? Let u dan goed op want volgens het hof in Den Bosch is dit niet toegestaan!

Het hof in Den Bosch heeft op 11 april 2017 uitspraak gedaan in een zaak waarin de huurder in kort geding had gevorderd dat de verhuurder veroordeeld werd hem de toegang tot de kamer te verschaffen. De verhuurder had namelijk de sloten vervangen omdat de huurder de huur niet tijdig had betaald en inmiddels een huurachterstand van drie maanden had laten oplopen. De huurder vond dat de verhuurder hier eigenrichting had toegepast.

De kantonrechter had de vordering van de huurder afgewezen. De zaak kwam daarna voor bij het hof in Den Bosch. Die oordeelde dat de verhuurder de sloten niet had mogen vervangen. De huurder had een huurachterstand van drie maanden. De verhuurder mocht op grond hiervan echter niet de sloten van het gehuurde op eigen houtje vervangen en daarmee de huurder de toegang tot het gehuurde ontzeggen, aldus het hof. Deze actie van de verhuurder moet worden gezien als een ontbinding van de huurovereenkomst en in de wet staat dat ontbinding van de huurovereenkomst wegens een tekortkoming van de huurder alleen door de rechter kan worden uitgesproken  (artikel 7:231 lid 1 BW). En dus vond het hof dat de verhuurder hier onjuist had gehandeld. De huurder werd door het hof alsnog in het gelijk gesteld.

De hele uitspraak van het Hof Den Bosch van 11 april 2017  (Hof ’s-Hertogenbosch 11 april 2017, ECLI:NL:GHSHE:2017:1578) kunt u hier lezen.

Lees verder...
Updating