Blog's

Er zijn geen berichten beschikbaar

Nieuws

Hoofdverblijf en (bijstands)uitkering 10-12-2018
Stel u bent alleenstaande, u ontvangt een (bijstands)uitkering en u hebt een vriend(in) die af en toe een vorkje meeprikt, soms ook wel eens bij u overnacht en die ook niet te beroerd is om eens een handje toe te steken bij het doen van boodschappen of de afwas. Heeft dit gevolgen voor de (bijstands)uitkering en zo ja, wanneer? Mr. J. Schuttkowski geeft uitleg in het artikel "Hoofdverblijf en (bijstands)uitkering". Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, belt u gerust. Wij staan u graag te woord. U kunt ook binnenlopen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.
Lees verder...
Updating
Sluiting tijdens de feestdagen 10-12-2018
Onze kantoren zijn wegens de feestdagen gesloten vanaf 24 januari 2018 tot en met 1 januari 2019.
Vanaf 2 januari 2019 zijn wij weer bereikbaar.
Wij wensen u langs deze weg alvast heel gezellige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019 toe! 
Lees verder...
Updating
Een goede buur .. 28-11-2018
Mr. Femke van de Berg legt in haar artikel "Een goede buur ... " uit hoe het kan dat een woning "een achterom" (een erfdienstbaarheid) krijgt zonder dat daarvoor een notariële akte is opgesteld. Heeft u vragen, neem dan geheel vrijbijlvend contact met ons op of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur (dagelijks tussen 08.30 en 09.30 uur op al onze kantoren). 
Lees verder...
Updating
Achter de schermen 28-11-2018
Mr. Jurgen Schuttkowski geeft in een interview met BN De Stem / PZC uitleg over het werk van een advocaat. Leest u in het artikel "Hoeders van de rechtsstaat" wat hij vertelt over het vak.  
Lees verder...
Updating
Indexeringspercentage alimentatie 2019 is bekend! 7-11-2018
Op grond van de wet worden alimentatiebedragen die door de rechter of bij overeenkomst zijn vastgesteld jaarlijks met ingang van 1 januari verhoogd met een bepaald percentage. Dit percentage is voor 2019 vastgesteld op 2%. Tenzij de wettelijke indexering is uitgesloten betekent dat dus dat alle alimentatiebedragen met ingang van 1 januari 2019 verhoogd moeten worden met 2%. Heeft u vragen over de indexering van alimentatie of heeft u andere vragen over alimentatie, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.  
Lees verder...
Updating
Oeps, mijn stagiaire sluit een overeenkomst! 30-10-2018
Dat de directeur / eigenaar van een bedrijf moet opletten wanneer hij de mailbox van het bedrijf door anderen laat beheren legt mr. Maikel Harte uit in het artikel "Oeps, mijn stagiair sluit een overeenkomst". Hij bespreekt een uitspraak waarin een stagiaire van een psychologenpraktijk een abonnement heeft afgesloten zonder dat de eigenaresse ervan af wist. Heeft u na het lezen van het artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Updating
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning; voorzienbare beperkingen 11-10-2018
Gemeenten blijken in de praktijk soms ten onrechte een aanvraag voor een tegemoetkoming in de kosten van aanpassing in de woning af te wijzen, Mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg in het artikel "De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO): voorzienbare beperkingen." Wilt u meer weten, neemt u dan vrijblijvend contact met haar op of kom langs op het dagelijks gratis inloopspreekuur op één van onze kantoren. 
Lees verder...
Updating
Bedrijfsuitjes en aansprakelijkheid 27-9-2018
Is een werkgever aansprakelijk als er iets gebeurt tijdens een bedrijfsuitje? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Bedrijfsutijes en aansprakelijkheid". Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met mr. Harte. Hij staat u graag vrijblijvend te woord tijdens een afspraak of tijdens ons dagelijks inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Hoe nuttig is de schadeverzekering inzittenden? 18-9-2018
Welke zin heeft het om een zogenaamde Schade Inzittenden Verzekering af te sluiten? Mr. WIllem van Voorst Vader legt het uit in het artikel "Hoe nuttig is de schadeverzekering inzittenden?".Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Willem van Voorst Vader of kom langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Wetsvoorstel Wet Herziening Partneralimentatie: stand van zaken 30-8-2018
Wij krijgen in de praktijk regelmatig vragen over hoe het nu zit met de nieuwe regels ten aanzien van de betaling van partneralimentatie. Mr. Annelies Duerink-Bottinga legt in het artikel "Wetsvoorstel Wet Herziening Partneralimentatie: stand van zaken" uit hoever het staat met het wetsvoorstel. Heeft u naar aanleiding van het artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op of loopt u binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht 16-8-2018
Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op de korte termijnen in het arbeidsrecht" uit waarom het in arbeidszaken verstandig is zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Harte. Hij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Andere wettelijke rechten van een langstlevende echtgenoot 13-8-2018
In het artikel "Andere wettelijke rechten van een langslevende echtgenoot" legt mr. Hanneke Berbée-van Koningsbruggen uit welke wettelijke  voorzieningen er zijn die voorkomen dat een echtgenoot die onterfd is na het overlijden van zijn/haar echtgenoot totaal onverzorgd achterblijft. 
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer weten over het erfrecht, neemt u dan vrijblijvend contact op met Hanneke Berbée-van Koningsbruggen of komt u langs tijdens één van onze gratis inloopspreekuren.  
Lees verder...
Updating
Komt er een einde aan het slapend dienstverband? 26-7-2018
In het artikel "Komt er een einde aan het slapend dienstverband" legt mr. Maikel Harte uit wat een slapend dienstverband precies is en dat het einde van de slapende dienstverbanden waarschijnlijk in zicht is. Bent u werkgever of werknemer met een slapend dienstverband en heeft u naar aanleiding daarvan vragen, maakt u dan volledig vrijblijvend een afspraak bij mr. Harte. Ook voor al uw andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht kunt u bij hem terecht.
Lees verder...
Updating
Alimentatie voor jongmeerderjarige kinderen 3-7-2018
Ouders denken vaak dat zij kunnen stoppen met het betalen van kinderalimentatie als hun kind 18 jaar is geworden. Mr. Francis van den Branden legt in het artikel "Alimentatie voor jongmeerderjarige kinderen" uit dat dit niet zomaar kan. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Nieuw arbeidsrecht in de maak! 18-6-2018
Nadat in 2015 het arbeidsrecht al flink op de schop is gegaan, staan er alweer nieuwe wijzigingen op stapel. Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Nieuw arbeidsrecht in de maak" over de nieuwe "Wet arbeidsmarkt in balans". Wilt u meer weten, loopt u gerust binnen tijdens ons dageljks gratis inloopspreekuur of neemt u contact op voor een vrijblijvend gesprek. 
Lees verder...
Updating
De koopwoning en (verborgen) gebreken 5-6-2018
Mr. Jurgen Schuttkowski legt in het artikel "De koopwoning en (verborgen) gebreken" uit wat u kunt doen als u na aankoop van een woning gebreken aan de woning ontdekt zoals bijvoorbeeld lekkages, een gebrekkige riolering of houtrot. Heeft u na het lezen van zijn artikel nog vragen, neemt u dan contact op met mr. Schuttkowski of één van zijn collega's. U kunt ook binnenlopen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur (van 08.30 tot 09.30 uur).   
Lees verder...
Updating
Internetconsultatie, een onbekend fenomeen 31-5-2018
Mr. Maikel Harte geeft in zijn artikel "Internetconsultatie, een onbekend fenomeen" uitleg over de internetconsultatie als alternatief voor het raadgevend referendum, dat mogelijk afgeschaft gaat worden. Heeft u vragen naar aanleiding van het artikel van mr. Harte, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs op ons gratis inloopspreekuur.   
Lees verder...
Updating
Gelijkheid der wapenen in arbeidsongeschiktheidszaken 30-4-2018
Mr. Véronique Verhaegen legt in het artikel "Gelijkheid der wapenen in arbeidsongeschiktheidszaken" uit waarom het belangrijk is om in arbeidsongeschiktheidszaken al in een vroeg stadium een advocaat in te schakelen. Bent u arbeidsongeschikt en heeft u daarover een geschil met het UWV, wacht dan niet en neem op tijd contact met ons op. U kunt ook langs komen op ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating
Let op indexeringen 20-4-2018
Mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Let op indexeringen" uitleg over de indexering van de maximale transitievergoeding, de vergoeding die bij een ontslag moet worden uitgekeerd. Heeft u vragen naar aanleiding van het artikel of andere arbeidsrechtelijke vragen, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Maikel Harte. Hij staat u graag te woord!
Lees verder...
Updating
Opletten bij proeftijd! 5-4-2018
Arbeidsspecialist mr. Maikel Harte geeft in het artikel "Opletten bij proeftijd" uitleg over de regels die gelden voor het proeftijdbeding in arbeidsovereenkomsten. Die regels lijken eenvoudig, toch gaat het in de praktijk relgelmatig mis. Heeft u na het lezen van het artikel nog vragen over het proeftijdbeding of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijwillig contact op of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Rechtsbijstand en toeslagzaken 5-4-2018
In bezwaarprocedures tegen de Belastingdienst bestaat geen recht op een zogenaamde toegevoegde advocaat. Mr. Femke van den Berg legt in het artikel "Rechtsbijstand en toeslagzaken" uit wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan gerust contact op met mr. Van den Berg of één van haar collega's. Ook bent u welkom tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Updating
Kantoren gesloten op 19 maart 2018 15-3-2018
In verband met de omzetting van onze software zijn onze kantoren gesloten op maandag 19 maart 2018. Er is op die dag ook geen inloopspreekuur. Op dinsdag 20 maart a.s. zijn wij vanaf 08.30 uur weer bereikbaar.
Lees verder...
Updating
Let op bij het voorlopig koopcontract 8-3-2018
De huizenmarkt trekt aan en daarom stijgt het aantal verkopen van woningen in sommige regio's explosief. De rente staat laag en de prijzen zijn nog niet op het niveau van voor de crisis. Mr. Maikel Harte legt in het artikel "Let op bij het voorlopig koopcontract" uit waarom toch voorzichtigheid geboden is bij het tekenen van een voorlopig koopcontract. Wilt u meer weten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur (van 08.30 tot 09.30). 
Lees verder...
Updating
Foto's van kinderen op social media 8-3-2018
Iedere ouder die actief is op social media doet het wel eens: foto's waar uw kinderen op staan delen op Facebook of Instagram. Van een uitje naar de dierentuin, een dagje naar een pretpark of van het gezellige kinderfeestje in het zwembad. Maar wat nou als u als ouder helemaal niet wil dat de andere ouder foto's van uw kind op social media plaatst? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg in het artikel "Foto's van kinderen op social media" aan de hand van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel van 18 september 2017. Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dat volledig vrijblijvend contact met ons op. De advocaten van onze sectie personen- en familierecht staan u graag te woord. 
Lees verder...
Updating
Jeugd en strafrecht 16-2-2018
Mr. WIllem van Voorst Vader geeft in het artikel "Jeugd en strafrecht" uitleg over de aanpak van strafbaar gedrag van minderjarigen. Is uw kind opgepakt en / of wordt hij of zij verhoord door de politie, dan is tijdig contact met een advocaat die gespecialiseerd is in het jeugdstrafrect belangrijk. Onze strafrechtadvocaten zijn mede opgeleid en ervaren in het jeugdstrafrecht en staan u graag te woord als u behoefte heeft aan overleg of advies. 
Lees verder...
Updating
Ziekte van de werknemer bij ontslag 5-2-2018
Voor veel werkgevers die met een reorganisatie te maken hebben blijft het ontslag van een zieke werknemer een lastige kwestie. Gedurende twee jaar van arbeidsongeschiktheid geldt er namelijk een opzegverbod voor de zieke werknemer. Maar wat nu als de ziekmelding bijna gelijk wordt gedaan met de ontslagaanvraag? Mr. Maikel Harte geeft uitleg in het artikel "Ziekte van de werknemer bij ontslag"Heeft u vragen naar aanleidig van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. Mr. Harte staat u graag te woord.
Lees verder...
Updating
Orde van advocaten demonstreert bij Tweede Kamer 5-2-2018
Op 1 februari 2018 protesteerde een grote groep advocaten namens de Nederlandse Orde van Advocaten tegen de voortdurende afbraak van de gefinancierde rechtsbijstand. In de loop der jaren is het stelsel steeds ontoegankelijker gemaakt door bijvoorbeeld meer uitsluitingen, hogere eigen bijdragen en achterblijvende vergoedingen. Dit leidt ertoe dat minder advocaten het vol kunnen houden om op basis van gefinancierde rechtsbijstand te werken. Zoals artsen ook niet kunnen werken zonder vergoedingen van de zorgverzekering. 
Lees verder...
Updating
Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk? 3-1-2018
Wie vrijwilligerswerk verricht staat er misschien niet bij stil dat er altijd wel iets kan gebeuren, waardoor er schade wordt geleden. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid van de organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk wordt verricht? De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan in een dergelijke zaak. Mr. Maikel Harte bespreekt deze uitspraak in het artikel "Wat als de vrijwilliger schade lijdt tijdens vrijwilligerswerk?". Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met mr. Harte of loopt u binnen tijdens het dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Updating