Nieuws

Echtscheiding en de spaarrekening(en) van de kinderen 5-3-2021
Veel ouders en ook grootouders sparen voor hun (klein)kinderen. Maar wat gebeurt er met de spaarrekeningen van de kinderen als ouders gaan scheiden? Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in haar column "Echtscheiding en de spaarrekening(en) van de kinderen". Heeft u nog vragen? Bel of mail ons!
Lees verder...
Onafhankelijke advocatuur als pijler van de rechtsstaat! 17-2-2021
Mr. Willem van Voorst Vader onderstreept in zijn bijdrage "Een onafhankelijke advocatuur, als pijler van de rechtsstaat" nog maar eens hoe belangrijk het is dat iedere burger zich kan laten bijstaan door een onafhankelijke advocaat.  
Lees verder...
Word jij onze nieuwe collega? 5-2-2021


Ontdek je plekje als advocaat bij De Rechter Advocaten! Wij zoeken een advocaat (stagiaire/medewerker) voor onze sectie personen- en familierecht. Ben jij of ken jij de juiste persoon? Stuur dan een mail naar: mharte@derechteradvocaten.nl
Lees verder...
Inkomensafhankelijke combinatiekorting bij co-ouderschap 10-1-2021
Heb je als co-ouder recht op de inkomensahankelijke combinatiekorting? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg in haar bijdrage "Inkomensafhankelijke combinatiekorting bij co-ouderschap". Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen, bel of mail ons vrijblijvend. Wij staan u graag te woord. 
Lees verder...
Fijne feestdagen! 23-12-2020
In verband met de feestdagen zijn onze kantoren gesloten vanaf 24 december om 16.00 uur tot en met 1 januari 2021. Wij wensen u allen fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2021! Vanaf 4 januari a.s. staan wij weer voor u klaar!

Lees verder...
Indexeringspercentage alimentatie 2021 is bekend 5-11-2020
Elk jaar gaan alimentatiebedragen omhoog met een bepaald percentage (de wettelijke indexering). Voor 2021 is dit percentage vastgesteld op 3%. Ex-partners moeten het alimentatiebedrag zelf met dit percentage verhogen, tenzij in overleg schriftelijk iets anders is afgesproken. In de praktijk blijkt dat de aanpassing van de bijrage nogal eens wordt vergeten. Wordt de indexering niet toegepast, dan moet die later alsnog betaald worden. Als dat pas jaren later wordt ontdekt, kan dat er toe leiden dat alsnog ineens een hoog bedrag moet worden betaald. Het kan zijn dat een deel van de achterstand verjaard is. De achterstand kan dan niet meer teruggevorderd worden door degene die recht heeft op de alimentatie. Wilt u meer weten over de indexering van alimentatie of heeft u andere vragen over alimentatie, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Strafbeschikkingen in Corona-tijd 24-7-2020
In zijn column "Strafbeschikkingen in Corona-tijd" licht mr. Willem van Voorst Vader toe waarom het belangrijk is om bij de ontvangst van een strafbeschikking een advocaat in te schakelen. Heeft u een strafbeschikking ontvangen en vraagt u zich af of u de aangeboden straf moet accepteren, mr. Willem van Voorst Vader staat u graag te woord!
Lees verder...
De gevolgen van de coronacrisis voor arbeidsmigranten 4-6-2020
De COVID-19 crisis heeft veel gevolgen, ook voor Europese arbeidsmigranten. In haar artikel "Europse arbeidsmigranten en de COVID-19 crisis" bespreekt mr. Femke van den Berg tegen welke problemen (Europese) arbeidsmigranten als gevolg van de coronacrisis aanlopen. Wilt u meer weten, neemt u dan telefonisch of via e-mail contact op met mr. Van den Berg. 
Lees verder...
De gevolgen van de coronacrisis voor de huur en verhuur van woonruimte 4-5-2020
De coronacrisis leidt tot veel vragen bij huurders en verhuurders van woonruimte. Kan ik mijn tijdelijke huurovereenkomst nog verlengen? Wordt mijn woning ontruimd als ik de huur niet meer kan betalen? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg in haar artikel "De gevolgen van Covid-19 voor huurrecht en woonruimte". Heeft u nog vragen, bel of mail haar voor meer informatie.
Lees verder...
Kantoren gesloten in verband met Bevrijdingsdag 2-5-2020
In verband met Bevrijdingsdag zijn onze kantoren op dinsdag 5 mei 2020 gesloten!

Lees verder...
Betaling van alimentatie in coronacrisis. 1-5-2020
Wat als u door de coronacrisis minder of zelfs helemaal geen inkomen meer hebt en u kunt daardoor de alimentatie niet meer betalen? Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in haar artikel "Betaling van alimentatie in coronacrisis". Zit u met dit probleem, dan helpen wij graag bij het vinden van een oplossing. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen voor het maken van een telefonische afspraak of een afspraak via videobellen. Want ook nu zijn wij u graag van dienst! 
Lees verder...
Heeft u recht op een individuele inkomentoeslag? 1-5-2020
Heeft u al langere tijd een laag inkomen en verwacht u hierin geen verbetering? Misschien heeft u wel recht op een aanvulling van de gemeente, de zogenaamde individuele inkomenstoeslag. Onze collega mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg in haar artikel "Heeft u recht op een individuele inkomenstoeslag?". Wilt u meer weten? U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen voor het maken van een afspraak. 
Lees verder...
Wij blijven u van dienst! 18-3-2020
Als gevolg van alle maatregelen rondom het coronavirus vindt ons dagelijks gratis inloopspreekuur tussen 08.30 en 09.30 uur voorlopig enkel telefonisch plaats. Ook op andere momenten staan wij u steeds vrijblijvend telefonisch te woord. Ook een afspraak via videobellen is mogelijk. Ook in deze onzekere tijden blijven wij u dus graag van dienst!
Lees verder...
Maatregelen coronavirus 15-3-2020
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland, willen wij u graag informeren over hoe wij hiermee omgaan. Zolang het kan en mag zullen we onze kantoren open houden. Intussen zullen we handelen volgens de actuele richtlijnen van het RIVM ten aanzien van de voorzorgsmaatregelen om verdere verspeiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Zo nemen we extra hygiënemaatregelen en schudden wij u voorlopig niet de hand bij ontvangst. Onze vraag aan u is om in de komende weken onze kantoren zo min mogelijk te bezoeken. Afspraken  houden we voorlopig zo veel mogelijk telefonisch. Ook een afspraak via video-bellen behoort tot de mogelijkheden. Telefonisch en per e-mail zijn wij zoals altijd bereikbaar. Op deze manier blijft onze dienstverlening voor iedereen beschikbaar. Wij blijven u op deze manier ook in deze onzekere tijden graag van dienst.
Met vriendelijke groet, De Rechter Advocaten 
Lees verder...
Wel of niet vaccineren? 12-3-2020
Stel dat ouders het na een scheiding niet eens zijn over de vraag of hun kind wel of niet ingeënt moet worden. Wat kan de ouder die wil dat het kind wel wordt ingeënt dan doen? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft hierover uitleg aan de hand van een recente uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch in haar artikel "Vervangende toestemming voor deelname aan rijksvaccinatieprogramma".
Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met haar of één van haar collega's. 
Lees verder...